Så blir din tidredovisning enkel

Oavsett om du arbetar som konsult framför en dator eller om du spenderar dina arbetsdagar med olika typer av hantverksjobb gör en enkel tidredovisning din vardag mer effektiv. Med Flowis app för tidredovisning kan du när som helst under arbetsdagen tidredovisa på den kund som du arbetar med. Perfekt för dig som åker runt på flera jobb under en dag och för dig som växlar mellan olika kunder och projekt på datorn.

Tidredovisningen förs automatiskt över till webbgränssnittet där du eller den som administrerar kundfakturering och uppföljning enkelt kan se all rapporterad tid. Tiden som du har tidredovisat som fakturerbar kan du med bara några klick föra över till en kundfaktura utan något manuellt jobb.

enkel tidredovisning

Så kommer du igång med Flowis tidredovisning

För att komma igång med att tidredovisa i Flowis tidrapporteringssystem börjar du med att gå in på flowi.se och klicka på skapa konto. De första 30 dagarna är gratis så att du i lugn och ro kan testa om du trivs med att tidredovisa i vårt system. Efter gratisperioden återgår prenumerationen automatiskt till gratisutbudet utan att du behöver göra någonting aktivt. Du förbinder dig inte att prenumerera genom att skapa ett konto hos Flowi. Skulle du efter gratisperioden vilja fortsätta med premium går det självklart också bra!

När du har skapat ett konto kommer du att kunna se alla funktioner som finns när du är inloggad i webbgränssnittet. Du hittar tidredovisning, fakturering, rapporter och andra praktiska funktioner för till exempel inställningar och prenumerationsuppgifter. För att kunna tidredovisa via appen behöver du ladda ner appen för tidredovisning till din mobil. Vår app för tidredovisning finns för både android och iphone och du hittar den genom att söka på Flowi. När du har laddat ner appen loggar du in med den e-postadress och lösenord som du fyllde i när du skapade ett konto via webben.

Tidredovisa snabbt och enkelt

Du behöver inte läsa en lång manual för att komma igång med att tidredovisa i Flowis tidrapporteringssystem. Skulle du ha några funderingar är det bara att besöka vår supportsida där vi har samlat länkar med svar på de vanligaste frågorna. Du kan bland annat lära dig mer om om du lägger till en ny kund eller skapar ett nytt projekt.

För att tidredovisa dina arbetade timmar klickar du på dagens datum i appen och fyller i vad du har arbetat med. I de förvalda fälten i mobilvyn väljer du antal timmar, typ av tid (tidkod), kund och projekt. Från denna vy har du även möjlighet att lägga till ett nytt projekt eller en ny kund. Det går naturligtvis även att tidredovisa på webben om du hellre vill göra det.

tidredovisning

Ta ut rapporter och analysera lönsamhet

All tid som du och dina medarbetare tidredovisar i Flowis tidrapporteringssystem går att analysera i efterhand. Eftersom affärssystemet är molnbaserat kommer den rapporterade tiden automatiskt att bli uppdaterad i både appen och webbgränssnittet. Fördelen med att använda tidredovisning för att analysera lönsamheten är att det blir tydligt vilka kunder och projekt som ger bäst resultat. Men hur gör man då för att analysera lönsamheten i Flowis system för tidredovisning? Börja med att gå in på webben och klicka på Tidsöversikt/Rapporter i toppmenyn. Sedan filtrerar du ut den period och de kunder, användare, projekt med flera, som du är intresserad av att analysera.

Du får nu upp cirkeldiagram och stapeldiagram i olika färger. Under diagrammen hittar du funktioner som gör att du kan gruppera informationen i olika nivåer. När du är nöjd med din analys klickar du på Visa som pdf/Skriv ut. Du kan även spara ner tidredovisningen som CSV-fil för att kunna använda tidrapporterna i till exempel Excel eller Google Sheets. För att kunna spara ner en CSV-fil går du först till Tidrapport i toppmenyn och klickar sedan på Exportera. Välj vilken datumintervall över tidredovisningen som du vill spara ner och klicka sedan på Ladda hem.

enkel tidredovisning

Ta ut fakturaunderlag eller skapa faktura

I Flowis system för tidredovisning ingår även en modul för att skapa både fakturor och fakturaunderlag. Därför kommer all tid som du och dina medarbetare har rapporterat som fakturerbar att komma med på fakturan. Kundfakturor går endast att ta fram när du är inloggad på webben. För att göra en faktura börjar du med att klicka på pilen till höger om Fakturor i toppmenyn. Sedan väljer du Fakturor eller Fakturaunderlag, beroende på vad du ska göra. Klicka på Ny faktura respektive Nytt fakturaunderlag och välj aktuell kund.

I nästa steg är det dags att bocka för aktuellt projekt för att sedan klicka på Välj. I slutsteget kontrollerar du uppgifterna och här kan du även lägga till flera textrader om du så önskar. Tryck på spara så kommer du att se hur slutresultatet ser ut. Slutresultatet hamnar i en lista där du när som helst kan gå in och titta på fakturan eller underlaget och ladda ner den som pdf. Om du vill ha en mer utförlig guide rekommenderar vi ett besök på vår sida med instruktioner till fakturering steg för steg.

Så blir du mer effektiv med Flowis tidredovisning!

Att försöka bli mer effektiv för lätt tankarna till en energifylld föreläsare som vill få sin publik att optimera sig själva och nå framgång i livet. Kanske är det lätt att tänka att effektivitet och tidsoptimering är någonting jobbigt som bara leder till mer jobb? I själva verket handlar effektivitet om att minska ner på onödiga, tråkiga, uppgifter! För det kan väl knappast finnas någon som njuter av att lägga flera timmar i veckan på att hålla reda på arbetstimmar i långa kalkyldokument? Snarare är det så att de allra flesta hellre tar en fikapaus eller slutar jobba en halvtimme tidigare än att ägna tid åt tidredovisning.

Experter inom effektivitet återkommer ofta till att göra saker direkt istället för att lägga dem på hög. Detta tips är direkt applicerbart på tidredovisning i app eftersom det ju går på ett ögonblick att plocka upp mobilen och redovisa tiden i Flowis app för tidredovisning. När du ser till att tidredovisa direkt istället för att vänta blir dessutom den totala tiden för tidredovisning mindre. Det beror på att du vet exakt vad du har gjort och behöver därför inte lägga extra tid på att tänka tillbaka och kanske leta efter anteckningar över utfört jobb. En bonuseffekt är att risken för fel minskar när din tidredovisning sker direkt vid arbetstillfället.

Om du upplever att du har svårt att komma igång med en effektivare och mer strukturerad arbetsdag passar SMART-metoden. SMART är ett verktyg som hjälper dig att sätta upp ett mål och att nå fram till målet. SMART är en förkortning för följande ord:

  • Specifikt
  • Mätbart
  • Accepterat/Attraktivt
  • Realistiskt
  • Tidsbestämt

Det handlar om att formulera ett mål som är specifikt, till exempel att sköta tidredovisningen direkt varje dag. Målet ska också gå att mäta vilket du ju enkelt gör med en app för tidredovisning. Accepterat innebär att du ska vilja uppnå målet och ditt mål bör också vara realistiskt. Slutligen bör du bestämma dig för ett visst datum då du ska ha uppnått målet. Kanske vill du ha klarat av att tidredovisa all din tid direkt varje dag i tre månader? Om du lyckas med det kommer förmodligen tidredovisningen att vara en naturlig del av din arbetsdag som du inte behöver anstränga dig för att göra.

tidredovisa

Sammanfattningsvis är fördelarna med ett affärssystem som innehåller tidredovisning, fakturering och analysverktyg många! Så varför inte testa Flowis tidredovisningssystem redan idag. Premiumversionen är gratis i 30 dagar så att du i lugn och ro ska kunna testa systemet ordentligt för att se om det passar ditt företag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *