Så blir din tidredovisning enkel

En enklare tidredovisning effektiviserar din vardag vad du än arbetar med. Flowis app för tidredovisning hjälper dig att när som helst under arbetsdagen sköta din tidredovisning för den kund som du arbetar med. Perfekt om du åker runt på flera jobb under en dag och om du växlar mellan olika kunder och projekt på datorn. Från appen förs din tidredovisning automatiskt över till webben där du ser all rapporterad tid. Tiden som du har tidredovisat som fakturerbar kan du med några klick överföra till en kundfaktura utan något manuellt jobb.

Idag är det inte bara konsultföretag som behöver ha ett digitalt verktyg för att tidredovisa sin arbetstid. Snarare är det nog ofta så att företagare som inte spenderar majoriteten av sin dag framför datorn behöver en enkel tjänst för tidrapportering. Kanske arbetar du hemifrån på deltid samtidigt som du tar hand om dina barn? Eller så åker du runt mellan kunder och behöver kunna rapportera din tid snabbt när du sitter i bilen. Varför inte passa på att effektivisera all din tid och sköta både inköp av saker till familjen och administration för företaget via mobilen? Till exempel genom att beställa en mjuk och härlig babyfilt online. Ett besök på Muslinfilt.se går snabbt att göra och du kan enkelt se vilken typ av filt som passar ditt barn bäst.

tidredovisning
Förenkla livet med digitala tjänster

Kom igång med Flowis tidredovisning

Det går snabbt att komma igång med tidredovisning i Flowis tidrapporteringssystem. Börja med att gå in på flowi.se och klicka på skapa konto. De första 30 dagarna är gratis så att du i lugn och ro kan testa om du trivs med att hantera din tidredovisning i Flowis system. När gratisperioden är slut återgår prenumerationen automatiskt till gratisutbudet utan att du behöver göra någonting aktivt. Du förbinder dig inte att prenumerera genom att skapa ett konto hos Flowi. Skulle du efter gratisperioden vilja fortsätta med premium går det självklart också bra!

När du har skapat ditt konto kommer du att kunna se alla funktioner som finns när du är inloggad i webbgränssnittet. Du hittar tidredovisning, fakturering, rapporter och andra praktiska funktioner för till exempel inställningar och prenumerationsuppgifter. För att kunna tidredovisa via appen behöver du ladda ner appen för tidredovisning till din mobil. Vår app för tidredovisning finns för både android och iphone och du hittar den genom att söka på Flowi. När du har laddat ner appen loggar du in med den e-postadress och lösenord som du fyllde i när du skapade ett konto via webben.

Snabb och enkel tidredovisning

Du behöver inte läsa en lång manual för att komma igång med att tidredovisa i Flowis system. Om det är något du undrar över är det bara att besöka vår supportsida där vi har samlat länkar med svar på de vanligaste frågorna. Där kan du bland annat läsa om hur du lägger till en ny kund eller skapar ett nytt projekt.

Spara dina timmar genom att välja på dagens datum i appen och fylla i vad du har arbetat med. I de förvalda fälten i mobilvyn väljer du antal timmar, typ av tid (tidkod), kund och projekt. Från denna vy har du även möjlighet att lägga till ett nytt projekt eller en ny kund. Det går självklart även att hantera din tidredovisning på webben om du hellre vill göra det.

tidredovisning

Hur lönsamt är projektet?

All tid som du och dina medarbetare tidredovisar i Flowis tidrapporteringssystem går att analysera i efterhand. Eftersom systemet är molnbaserat kommer den rapporterade tiden automatiskt att bli uppdaterad på webben och i appen samtidigt. Fördelen med att använda tidredovisning för att analysera lönsamheten är att det går att se vilka kunder och projekt som ger bäst resultat. Men hur gör du då för att analysera lönsamheten i Flowis system för tidredovisning? Börja med att gå in på webben och klicka på Tidsöversikt/Rapporter i toppmenyn. Sedan filtrerar du ut den period och de kunder, användare, projekt med flera, som du är intresserad av att analysera.

Du får nu upp cirkeldiagram och stapeldiagram i olika färger. Under diagrammen finns funktioner som gör att du kan gruppera informationen i olika nivåer. När du är nöjd med dina val klickar du på Visa som pdf/Skriv ut. Du kan även spara ner tidredovisningen som CSV-fil för att kunna använda rapporterna i till exempel Excel eller Google Sheets. För att kunna spara ner en CSV-fil går du först till Tidrapport i toppmenyn och klickar sedan på Exportera. Välj datumintervall över din tidredovisning som du vill spara ner och klicka sedan på Ladda hem.

lönsam, tidredovisning

Skapa faktura eller fakturaunderlag

I Flowis system för tidredovisning ingår även en modul för att skapa både fakturor och fakturaunderlag. Därför kommer all tid som du och dina medarbetare har rapporterat som fakturerbar att komma med på fakturan. Kundfakturor går endast att ta fram när du är inloggad på webben. För att göra en faktura börjar du med att klicka på pilen till höger om Fakturor i toppmenyn. Sedan väljer du Fakturor eller Fakturaunderlag, beroende på vad du ska göra. Klicka på Ny faktura respektive Nytt fakturaunderlag och välj aktuell kund.

I nästa steg är det dags att bocka för aktuellt projekt för att sedan klicka på Välj. I slutsteget kontrollerar du uppgifterna och här kan du även lägga till flera textrader om du så önskar. Tryck på spara så kommer du att se hur slutresultatet ser ut. Slutresultatet hamnar i en lista där du när som helst kan gå in och titta på fakturan eller underlaget och ladda ner den som pdf. Om du vill ha en mer utförlig guide rekommenderar vi ett besök på vår sida med instruktioner till fakturering steg för steg.

Öka effektiviteten med Flowis tidredovisning!

Det går att bli mer effektiv, optimera vardagen och nå framgång i livet. Kanske är det lätt att tänka att effektivitet och tidsoptimering är någonting jobbigt som bara leder till mer jobb? I själva verket handlar effektivitet om att minska ner på onödiga, tråkiga, uppgifter! För det kan väl knappast finnas någon som njuter av att lägga flera timmar i veckan på att hålla reda på arbetstimmar i långa kalkyldokument? Snarare är det så att de allra flesta hellre tar en fikapaus eller slutar jobba en halvtimme tidigare än att ägna tid åt tidredovisning.

Experter inom effektivitet återkommer ofta till att göra saker direkt istället för att lägga dem på hög. Detta tips är direkt användbart på tidredovisning i app eftersom det ju går på ett ögonblick att plocka upp mobilen och redovisa tiden i Flowis app för tidredovisning. När du ser till att tidredovisa direkt istället för att vänta blir dessutom den totala tiden för tidredovisning mindre. Det beror på att du vet exakt vad du har gjort och behöver därför inte behöver lägga onödig tid på att tänka tillbaka och kanske leta efter anteckningar över utfört jobb. En bonuseffekt är att risken för fel minskar när din tidredovisning sker direkt.

Om du tycker att det är svårt att komma igång med en effektivare och mer strukturerad arbetsdag passar SMART-metoden. SMART är ett verktyg som hjälper dig att sätta upp ett mål och att nå fram till målet. SMART är en förkortning för följande ord:

  • Specifikt
  • Mätbart
  • Accepterat/Attraktivt
  • Realistiskt
  • Tidsbestämt

Det handlar om att formulera ett mål som är specifikt, till exempel att tidredovisa direkt varje dag. Målet ska också gå att mäta vilket du ju enkelt gör med en app för tidredovisning. Accepterat innebär att du ska vilja uppnå målet och ditt mål bör också vara realistiskt. Slutligen bör du bestämma dig för ett visst datum då du ska ha uppnått målet. Kanske vill du ha klarat av att redovisa all din tid direkt varje dag i tre månader? Om du lyckas med det kommer förmodligen tidredovisningen att vara en naturlig del av din arbetsdag som du inte behöver anstränga dig för att göra.

tidredovisa

Sammanfattningsvis är fördelarna med ett affärssystem som innehåller tidredovisning, fakturering och analysverktyg många! Varför inte testa Flowis system för tidredovisning redan idag. Premiumversionen är gratis i 30 dagar så att du i lugn och ro ska kunna testa systemet ordentligt för att se om det passar ditt företag.