Snabb och enkel fakturering från tidrapport

För oss är det viktigt att kunna erbjuda en digital tjänst för tidrapportering som fungerar smidigt i alla steg. Vi erbjuder möjligheten att snabbt skapa kundfakturor direkt från tidrapport i app och webb. När du har rapporterat klart tiden för en viss period skapar du en faktura med bara några klick. All grundläggande information kommer automatiskt med på kundfakturan men du kan även lägga till mer text om du vill. Är du osäker på om funktionen med fakturering är något för dig rekommenderar vi att du testar den gratis i 30 dagar innan du bestämmer dig.

Nyttan med kundfakturor direkt från tidrapport

Att använda ett affärssystem som kopplar ihop tidrapporteringen till en viss kund och ett visst projekt gör att kundfaktureringen går fortare och blir mycket mer säker. Med andra ord minskar kostnaderna för administration samtidigt som risken minskar för att fakturerbar tid inte rapporteras in.

 • Skapa en professionell kundfaktura med bara några få klick.
 • Den tid du rapporterar som fakturerbar kommer med på fakturan även om det är flera medarbetare som har lagt tid på kunden.
 • Du kan på ett lätt sätt välja att fakturera endast ett visst projekt.
 • Flowiappen skiljer på normaltid, restid och interntid. Priset på fakturan justeras automatiskt utifrån vilken typ av tid som valts.
 • Mycket enkelt faktureringssystem som vem som helst snabbt kan lära sig.

Fakturera snabbt och enkelt direkt från tidrapport i app och webb

Det går endast att skapa kundfakturor på webbsidan men självklart fungerar det att rapportera tiden i appen och sedan ta ut fakturan via datorn.

Kundfakturor direkt från tidrapport
 1. Klicka på pilen till höger om texten Fakturor i toppmenyn och välj fakturor.
 2. Klicka på ikonen “Ny faktura”.
 3. Välj kund och klicka på “Nästa”.
 4. Välj projekt och bocka i rutan längst till höger bredvid dollartecknet. Klicka på “Välj”.
 5. Om du har registrerat material på kunden väljer du det material som ska komma med på fakturan.
 6. Fyll i den text du önskar eller låt den text som redan är ifylld stå kvar, till exempel Normaltid. Det går också bra att lägga till en ny textrad.
 7. Välj om du vill ha med en extra kolumn som visar datum som arbetsmomenten har utförts.
 8. Är ni flera användare går det också att gruppera per användare. Klicka i “Per användare” i rutan längst ner till höger med titeln Gruppering av timmar.
 9. Avsluta med att klicka på “Spara”.
 10. Under Fakturor kan du sedan skriva ut eller mejla fakturan till kunden.

Välj den kund som ska faktureras och klicka på “Nästa”

Välj vilket projekt fakturan gäller. Kom ihåg att bocka i rutan till höger och avsluta med att klicka på “Välj”.

Välj material

Fyll i den text du önskar eller låt den text som redan är ifylld stå kvar. Det går också bra att lägga till en ny textrad. Avsluta med att klicka på “Spara”.

Så här ser den färdiga fakturan ut. Om du vill ha ett individuellt anpassat utseende till ditt företag så kontakta oss.

Alla sparade fakturor finns lagrade under Fakturor. Härifrån går det att skriva ut eller mejla fakturorna när som helst.


Instruktionsvideo för kundfakturering

Fakturaunderlag

På webbsidan kan du förutom att skapa kundfakturor även ta ut ett fakturaunderlag. På så sätt kan du föra över det som ska faktureras till ett ekonomisystem. För närvarande behöver du mata in uppgifterna manuellt från fakturaunderlaget men vi arbetar med att ta fram en smidig integration för detta så att överföringen ska kunna ske automatiskt.

Så här skapar du ett fakturaunderlag

Gå in på Fakturaunderlag när du är inloggad på webbsidan och klicka på ikonen “Nytt fakturaunderlag”. Välj sedan ut den kund som du ska skapa ett nytt fakturaunderlag för.

Kundfakturor direkt från tidrapport

Välj vilket projekt som ska komma med på fakturaunderlaget. Du kan välja alla projekt för den aktuella kunden om du vill.

Välj material om det finns registrerat på det aktuella projektet

Om allt ser ut som det ska sparar du fakturaunderlaget

När du har sparat fakturaunderlaget får du ett underlag som du kan spara ner som pdf eller skriva ut. Det hittar de sparade dokumentet i listan under Fakturaunderlag.

Flowi går att använda oavsett om du väljer att skapa kundfakturor direkt från tidrapport eller om du tar ut ett fakturaunderlag. Om du tar ut ett fakturaunderlag får du ett tydligt underlag som du snabbt kan föra över till det system för fakturering som du använder dig av. Skulle du vilja skicka fakturan direkt från Flowis system är det bara att skriva ut den och skicka till kunden via post eller e-mejl.