Nytt år – nya vanor!

Med ett nytt år kommer möjligheten att börja om på nytt och skapa nya goda vanor. Varför inte göra 2021 till ett år då du äntligen tar tag i rutiner och förbättrar användningen av arbetstid? Genom att ta hjälp av ett effektivt system för tidredovisning kommer du snabbt igång.

Att tidrapportera dagligen är ett enkelt sätt att få överblick över vad du lägger din arbetstid på en vanlig vecka. Många använder tidredovisningssystem för att kunna fakturera rätt antal timmar till sina kunder, något som är särskilt viktigt för den som arbetar parallellt med flera kunder. Men ett tidrapporteringssystem kan även användas för att få kontroll på sin tid och få en mer stressfri dag.

Nya goda vanor ger mindre stress

Kanske tycker du att det tar onödigt mycket tid att skriva upp allt du sysslar med under en dag? Att det tar för mycket tid från det du måste göra? Det här är en vanlig tankevurpa som många gör. Istället för att redovisningen tar av din tid upptäcker nästan alla som börjar med att logga sin tid att de slösar bort mängder av arbetstimmar på onödiga saker. Att registrera sin tid noggrant blir en riktig aha-upplevelse, liknande den chock många får när de kollar upp sin skärmtid på mobilen.

Om du fortfarande är skeptisk till att rapportera all din tid är ett bra sätt att göra ett kortare experiment. Rapportera vad du gör under arbetsdagen i en vecka. Efter arbetsveckans slut gör du en analys av hur du spenderar dina dagar på jobbet. Förmodligen kommer du att få en hel del insikter om hur du kan förbättra användningen av dina arbetstimmar. Kanske hittar du tidstjuvar i form av onödigt surfande, ineffektiva rutiner och liknande.

Gör en strategi för den kommande veckan på hur du ska förbättra dina dagliga vanor. Logga din tid även denna vecka och följ sedan upp och jämför de båda veckorna. Förhoppningsvis ser du en stor skillnad och kanske känner du dig även mindre stressad och mer nöjd med dina arbetsdagar!

nya vanor nytt år
Få din verksamhet att växa med bra tidrapportering