Om oss

Vår filosofi – enkel tidrapportering i app och webb

För oss på Flowi är det viktigt att kunna erbjuda ett effektivt verktyg för tidrapportering som är enkelt att använda. Vår filosofi – en enkel tidrapportering i app och webb bygger på kombinationen av en app där du snabbt och enkelt kan rapportera tid och en webbsida där du kan fakturera och göra djupare analyser.

För att vi ska vara säkra på att vi erbjuder våra kunder en funktionell och användarvänlig tjänst vill vi gärna höra vad du tycker om vårt tidrapporteringssystem. Tveka därför inte att höra av dig till oss om du stöter på ett problem eller om du har önskemål om hur tjänsten kan förbättras. På vår supportsida hittar du en lista med länkar till instruktioner för hur du använder appen och webbtjänsten.

tidrapportering i app

Vi som jobbar på Flowi

Martin Dahlström

Mjukvara
076-105 06 48

tidrapportering i webb

Tobias Andersson

Mjukvara
070-233 69 36

tidrapportering i app

Swaroop Pallapothu

Mjukvara

Tidrapportering ska gå fort!

Att rapportera sin arbetade tid ska inte ta flera timmar om dagen. Med en enkel app i telefonen kan du tidrapportera så fort du har avslutat ett jobb. När du är klar för dagen behöver du inte fundera på vad du har gjort och vilka projekt eller kunder arbetstiden avsåg. På så sätt slipper du ägna tid på kvällar eller helger till tidredovisning. Tiden som du har rapporterat som fakturerbar kommer dessutom med på fakturan utan att du behöver räkna ut den manuellt.

När vi skapade appen för tidrapportering var vi måna om att ge våra användare en smidig lösning för tidrapportering. Därför hittar du all nödvändig funktionalitet för tidrapportering i appen. Om du loggar in på webben kan du även fakturera kunder och ta ut rapporter över tidrapportering och fakturering. På webben kan du till exempel skapa anpassade rapporter i pdf-format och CSV-filer. Dessa rapporter gör att du enkelt kan följa upp vilka kunder och projekt som är mest lönsamma och därmed värda att satsa på. Du kan även följa upp hur mycket tid en viss användare lägger på en specifik kund eller ett visst projekt.

Något som är viktigt för oss på Flowi är att vår tjänst för tidrapportering ska vara mycket enkel att lära sig. Därför har vi inte lagt till några onödigt avancerade funktioner som kräver en komplex manual för att förstå, utan bara det som verkligen behövs för en effektiv administration. Om det är något som du tycker är onödigt krångligt och svårt att förstå är vi tacksamma för att du hör av dig till oss med dina synpunkter.

Tidmätningens historia

Det har inte alltid varit nödvändigt med tidredovisning och dagliga tidrapporter vid arbete. Om vi går långt tillbaka i tiden fanns inte ens begreppet tid som vi idag använder. Däremot har människan under många tusen år använt olika hjälpmedel för att mäta intervaller mellan tid. Det kan till exempel handla om att man ville kunna förutsäga när det skulle bli mörkt eller för att kunna planera när det var dags att så och skörda. Några verktyg som har använts är vattenur, solur och timglas.

Vår filosofi

Tidsbegreppet som den moderna människan använder slog däremot inte igenom på bred front förrän långt senare. På 1300-talet började det dyka upp klockor med steghjul och på 1500-talet kom de fjäderdrivna klockorna. De klassiska pendeluren utvecklades under 1600-talet och på 1900-talet uppfanns det oerhört exakta atomuret.

Utvecklingen av alltmer avancerade klockor var naturligtvis en förutsättning för att kunna mäta och rapportera tid mera exakt. Men för att tid skulle kunna bli ett så centralt begrepp för mänskligheten som det är idag behövdes även utvecklingen av konkreta behov som till exempel behovet av tågtidtabeller.

Från stämpelklocka till tidrapportering i app

Stämpelklockan får nog många att tänka på fabrikernas monotona arbete. Vid arbetsdagens början och slut skulle arbetarna ta fram sitt stämpelkortet för att registrera ankomstid och avgångstid. Så småningom blev de mekaniska stämpelklockorna elektroniska men idag kanske man kan säga att stämpelklockan har tappat sin viktiga roll? Istället har den digitala tidrapporteringen kommit att dominera de flesta arbetsplatser. Eftersom många idag arbetar digitalt på olika platser fungerar det inte längre med en stämpelklocka som sitter vid ingången till en specifik byggnad. Istället kan arbetstagaren logga in via sin mobiltelefon för att registrera när han eller hon påbörjar arbetsdagen.

enkel tidrapportering

Framtidens tidrapportering?

Hur framtidens tidredovisning kommer att se ut är förstås omöjligt att förutsäga. En inte alltför vild gissning är att tidrapporteringssystemen kommer att bli ännu mer användarvänliga och exakta. Kanske kommer AI att revolutionera tidredovisningen? Kanske kommer människor att ha inopererade chip i sina kroppar som loggar all aktivitet? Eller så tar maskinerna över allt arbete så att människorna inte längre behöver arbeta? Endast fantasin sätter gränser för hur tidrapporteringen kommer att se ut om hundra år!

Samarbeten

¨Idag samarbetar vi exempelvis med följande företag:

Flyttstädning i Stockholm

Hyrebostad

Värmdös Trädfällning

HNA Storköksservice AB

Husbesiktning

Larmhem – erbjuder ett brett utbud av produkter och snabba leveranser!