Koll på pengarna med effektiv tidrapportering

Att logga arbetstid handlar inte bara om att veta hur många timmar man arbetat utan är även ett effektivt verktyg för att få koll på lönsamheten i företag. Driver du ett mindre företag behöver du kunna följa upp vilka projekt som är mest tidseffektiva och som drar in mest pengar. Istället för att köpa in ett dyrt affärssystem med avancerade funktioner är det smart att börja med ett enkelt och prisvärt system för tidrapportering. På Flowi.se kan du snabbt komma igång och rapportera tid i appen eller via webbsidan.

För att du ska ha möjlighet att testa systemet i lugn och ro erbjuder Flowi en gratisperiod på 30 dagar. Efter testmånaden kan du välja att återgå till basutbudet som är gratis eller välja att uppdatera till premium för endast 69 kr exkl. moms per månad. 

Fördelar med digital tidrapportering

En av de viktigaste fördelarna med digital tidrapportering är att det gör arbetet mer synligt än annars. Plötsligt får du veta exakt hur mycket tid du och dina medarbetare lägger ner på en kund eller på internt jobb. I många fall kan en effektiv tidrapport ge en riktig aha-upplevelse då du inser att alldeles för mycket tid går åt till onödigt internarbete som inte går att fakturera.

Ytterligare en viktig fördel med tidrapportering i app och på webb är att du alltid kan rapportera oavsett var du befinner dig. Det är bara att plocka upp mobilen och logga dina timmar. När du väljer ett molnbaserat tidrapporteringssystem kommer timmarna som rapporteras i appen att uppdateras automatiskt i webbgränssnittet.

Vid val av tidrapporteringssystem är det bra att kolla upp om det även innehåller en modul för fakturering. Det gör att faktureringen går snabbt och enkelt eftersom all tid som rapporterats på en kund förs över till fakturan utan något manuellt jobb.

Sist men inte minst gör en effektiv tidrapportering också att det går att analysera i efterhand för att göra framtida strategier. Bland annat får du svar på frågor som: Vilka kunder är mest lönsamma? Finns det flaskhalsar som bidrar till onödig ställtid? Kan arbetstagarnas dagar planeras på ett bättre sätt? Med andra ord kan en bra tidrapportering vara skillnaden mellan succé och fiasko på längre sikt!

Effektiv tidrapportering:

  • Blir tydligt hur många timmar som läggs på onödigt arbete som inte går att fakturera
  • Snabbt och enkelt att rapportera in arbetstimmarna i mobilen
  • Förenklar faktureringen eftersom antal timmar per kund redan är inrapporterade
  • Ger bra underlag för analys och framtida företagsstrategier
effektiv tidrapportering
Mer tid till avkoppling med effektiv tidrapportering